Kategorier
Fashion Mode

Intervju med Sebastian Öhrn från Myrqvist ”jag njuter av varje sekund”

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”4/6″][vc_column_text]

Myrqvist Sebastian Öhrn 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”4/6″][vc_column_text]

Svenska Myrqvist tillverkar randsydda herrskor för en bråkdel av vad motsvarande kvalitet brukar kosta. Succéföretaget startades via en crowdfunding-kampanj som blev det mest backade initiativet inom mode i Sverige. Are you Karl? har snackat med grundaren Sebastian Öhrn om nya affärsmodeller, vad som är viktigast i en välklädd mans garderob (du kan aldrig gissa) och den nya butiken i Stockholm.

Intervju med Sebastian Öhrn:[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]
Are you Karl?
Berätta om Myrqvist, vad gör ni och hur startade allt?
Sebastian Öhrn Fördelarna med att köpa kvalitativa randsydda skor är många, men fram tills nyligen så har det varit få förunnat. Randsydda skor innebär att du enkelt kan sula om skorna hos skomakaren och på så sätt behålla samma par skor i decennier. Ett par skor med högkvalitativt skinn som du vårdar på rätt sätt kommer att även att åldras på ett vackert och personligt vis.

Denna typ av sko kommer dock ofta med en prislapp som får gemene man att rygga tillbaka. Vårt mål med Myrqvist är att sänka trösklarna för att köpa kvalitet och således kunna erbjuda randsydda skor till en större del av befolkningen. Vi lyckas med detta tack vare en modern affärsmodell utan återförsäljare eller agenter. Vi kapar alla mellanhänder och säljer direkt till konsumenten, online och via vår fysiska butik i Stockholm. Tack vare den här affärsmodellen kan vi erbjuda kvalitet till ett pris som är ungefär hälften utav priset som märken med motsvarande kvalitet kan erbjuda. Nästan alla våra skor kostar 1 999 SEK, då får du ett par randsydda skor som är handgjorda i Portugal med en hälkappa i salpa och läder från det anrika garveriet du Puy i Frankrike.

För att finansiera Myrqvist startade vi en crowdfunding-kampanj på Kickstarter. Kampanjen gick väldigt bra och vi nådde vårt mål på 100 000 SEK redan de första 24 timmarna. Efter 30 dagar hade vi fått ihop nästan 700 000 SEK vilket gjorde vår kampanj till den mest finansierade svenska kampanjen inom mode. Sju månader senare lanserade vi vår första kollektion.[/vc_column_text][vc_column_text]Myrqvist Sebastian Öhrn designed in sweden[/vc_column_text][vc_column_text]Myrqvist Sebastian Öhrn butik Stockholm 2[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]Myrqvist Sebastian Öhrn suede[/vc_column_text][vc_column_text]Myrqvist Sebastian Öhrn Goodyear Welted[/vc_column_text][vc_column_text]
AyK
Varför blev det just skor?
Under hela mitt liv har jag alltid haft ett enormt klädintresse och ju mer jag satte mig in i kläder desto mer förstod jag skornas vikt. Nästan varje gång man hör en välrenommerad skräddare få frågan om det viktigaste i en välklädd mans garderob blir svaret alltid ”skorna”. En välskräddad kostym kommer aldrig att se bra ut om man bär dåliga skor. Sakta men säkert växte mitt intresse för skor sig allt större. Efter att ha insett att det fanns ett glapp i marknaden när det gällde prisvärda kvalitetsskor såg jag möjligheten att kombinera min förkärlek för skor och min passion för entreprenörskap. Resultatet av dessa två blev Myrqvist. Det är helt fantastiskt att skapa något som kommer att ha möjligheten att finnas kvar långt efter mig.

AyK Vad händer framöver, vad är nästa steg?
Vi har nyligen öppnat vår första fysiska butik i Stockholm, vilket var ett ganska stort projekt och en viktig milstolpe i Myrqvists historia. Efter att ha fått känna av marknaden på det sättet har vi definitivt fått mersmak och vill självklart expandera ännu mer. Vid sidan av större planer har vi självklart lite mindre projekt som vi ständigt arbetar på. Vi är mitt uppe i produktionen av en ny loafer som ska ingå i vår sommarkollektion och sedan är vi även i fullgång med att planera och utveckla en mer omfattande kollektion för hösten. Det är mycket som händer i företaget just nu med många olika projekt i varierande storlek så vi har verkligen fullt upp och jag njuter av varje sekund.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]

 

 

 

 

Myrqvist Sebastian Öhrn close-up[/vc_column_text][vc_column_text]

Myrqvist Sebastian Öhrn
Sugen på fler intervjuer med grymma entreprenörer?

Läs vår intervju med Tobias från Ve and Vale, Robin och Robert från Tapper Collective eller Ashkan från Amant.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”4/6″][vc_column_text]

Myrqvist Sebastian Öhrn  

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]