Kategorier
Fashion Mode

Intervju med Robin och Robert från Tapper Collective ”2017 handlade mest om att värma upp, 2018 lyfter vi”

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”3/6″][vc_column_text]

Friends of Karl: Robin Westlund och Robert Sandmark från Tapper Collective

Tapper Collective lanserades under våren 2017 på ikoniska Colette i Paris. Debutprodukten Tapper AirPod Strap finns numera hos en imponerande rad namnkunniga butiker världen över. Are you Karl? har snackat med stilsäkra Robin Westlund och Robert Sandmark om mognande målgrupper, fashion tech och hur de lyckats positionera Tapper som ”The World’s First premium AirPod Strap”.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]Tapper Collective Tapper AirPod Strap[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]Tapper Collective
Are you Karl?
Berätta om Tapper Collective, vad gör ni och hur startade allt?
Robert Allting började när Robin läste sitt sista år vid Handelshögskolan i Stockholm och Apple för första gången presenterade AirPodsen (7 september 2016), vilket fick ett blandat mottagande i sociala medier. Mestadels sågs skämtsamma bilder där personer jämförde AirPods med eltandborstar samt diverse memes om hur lätta de skulle bli att tappa bort. Detta ledde till att Robin tillsammans med några klaskamrater förstod att det går att skapa en produkt som minimerar risken att tappa bort AirPodsen, underlättar användandet samt ge AirPodsen en alternativ look för de som inte gillar hur det ser ut när de sitter i örat.

Tre dagar efter Apples release satt Robin och hans vänner över natten och skapade en 3D-skiss på produkten, byggde en egen hemsida samt lanserade en crowd funding-kampanj på Indiegogo. Efter 10 timmars oavbrutet nattjobb var allt redo och pressutskicken kunde börja. Tapper blev direkt omnämnt i bland annat CNN Money, MacWorld och Product Hunt. Det var flera andra AirPod-band som poppade upp månaderna efter Apples release och det gör det fortfarande. Tapper var dock en av de första aktörerna, vilket gjorde att Tapper lyckades positionera sig som ”The World’s First premium AirPod Strap”.

Robin Att vi valde att skapa ett premiumband och slutligen lanserade på den välrenommerade butiken Colette i Paris har gett oss en unik position på marknaden. Colette var den första butiken vi kontaktade och de sa direkt att de ville köpa 100 stycken av vår produkt. Efter att ha utvecklat produkten och säkrat produktionen i Sverige lanserades Tapper AirPod Strap på Colette den första mars 2017.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]Robert Robin och jag har under flera år pratat om att vi borde starta något eget tillsammans, vid ett tillfälle skulle jag hoppa in som modell för Tapper och då slog det oss båda att vårt samarbete inte borde stanna där.

Idag är vi tre delägare. Vi hjälps åt med det mesta och vi hittade väldigt snabbt en god och välfungerande relation, lite som en familj. Det är högt i tak och vi kompletterar varandras kunskaper väldigt bra. Robin är VD och jobbar främst med försäljning, produktion och ekonomin. Jag fokuserar på marknadsföring och ibland sälj. Johan Lundblad är med som strategisk rådgivare.

Robin Sen är det som alltid ett otaligt antal saker att göra parallellt där vi måste hjälpas åt, så vi rör oss framåt lite som en bisvärm.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]AyK Varför just AirPod straps?
Robin Som vi var inne på tidigare, började vi bygga ett varumärke utifrån en möjlighet vi såg. Att det skulle bli just AirPod straps hade vi ingen aning om. Både jag och Robert är modeintresserade, har jobbat länge inom mode och tycker det är roligt att skapa något nytt och något som uppfattas som innovativt. Nyhetsvärde känns som lite av ett måste för att underlätta varumärkesbyggande och försäljning. Accessoarer är också tacksamt och roligt att jobba med. Vi ser också att segmentet modetech har goda framtidsutsikter. Tapper Collective skapar accessoarer för dina mest använda techprodukter.

Robert För att AirPodsen är fantastiska och fantastiskt lätta att tappa bort! Den röda tråden inom consumer electronics är att eliminera sladdar. Vi tror starkt på att allt fler kommer ersätta sina gamla sladdhörlurar med trådlösa alternativ inom de närmsta åren. Där har AirPods och Tapper en given plats.

AyK Ni finns representerade hos flera riktigt namnkunniga återförsäljare som Le Bon Marché och Dubai Mall – hur har mottagandet varit?
Robert Mottagandet är bra, många har sagt till oss att de tycker att det är en snygg och smart produkt samt att de tack vare Tapper kommer att köpa AirPods. Sen har inte alla förstått sig på vad AirPods är ännu, så ibland får vi frågor om hur det går med vårt ”hörlursmärke”.

AyK Vad händer nu?
Robin Under 2018 kommer vi resa till städer som är viktiga för att bygga Tapper till en internationell spelare att räkna med. Vår egen webbshop kommer öppnas och mycket fokus kommer även att läggas där. Vi har nu lyckats säkerställa en förflyttning av produktionen till Kina, vilket är viktigt för att vi ska kunna skala upp verksamheten. Nya produkter till vår portfölj, med samma innovativa känsla och goda kvalitet, håller just nu på att tas fram. 2017 handlade mest om att värma upp, 2018 lyfter vi!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

Tapper Collective
Intervju med Carl och Felix från Deadwood ”läder är det mest underbara jävla material som finns”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]