Kategorier
Hudvård

Tips! Muro Scents Co. Thyme Hand Sanitiser

Vissa varumärken tycker man om redan vid första kontakt. Muro Scents Co. är ett sådant. Vi har varit fans sedan dag ett. Nu släpper de en efterlängtad hand sanitizer med naturlig timjan och en helt ny hemsida. Den brokiga blandningen av grundare hade som mål att skapa ett varumärke med arv från hela världen. Något som syns i både hantverk, produkter och förpackningar.

Muro Scents Co. utforskar historien och kulturen kring doft. Deras nya hand sanitiser är en brygga mellan det antika Egypten via romarna och medeltiden fram till dagens pandemi. Muro Scent Co. Thyme Hand Sanitizer är doftsatt med timjan som genom historien använts som ett naturligt antiseptiskt medel.

Tymol, den vanligaste terpenen i timjanolja, har antimikrobiella egenskaper som de forntida egyptierna var först med att upptäckte, de använde därför timjan vid balsamering. De forntida grekerna använde det i sina bad och brände det som rökelse i sina tempel. De såg det också som en källa till mod. Spridningen av timjan över hela Europa berodde på romarna, eftersom de använde den för att rena sina rum och för att ”ge en aromatisk smak till ost och likörer”. Under den europeiska medeltiden placerades örten under kuddar för att underlätta sömnen och avvärja mardrömmar. Under denna period gav kvinnor också ofta riddaregåvor som inkluderade timjanblad, eftersom man trodde att det skulle ge mod till bäraren.

Muro Scents Co. Thyme Hand Sanitizer finns att köpa via muroscents.com.Fler favoriter från Muro:

Muro Scents Co
Fragrance Oil Rollers
Muro Scents Co Incense Rökelse
Rökelse
Muro Scents Co Room Spray
Bakai Room Spray


Mer läsning: Intervju med Joachim Latocha från Barons

2 svar på ”Tips! Muro Scents Co. Thyme Hand Sanitiser”

Stängt för kommentering.