Kategorier
Fashion Mode

Levi’s lanserar vårens kollektion för Wellthread bestående av bomullshampa

Levi’s nya kollektion Wellthread är ett pågående engagemang för hållbar design och innovation samt ett svar på en växande efterfrågan för hållbara produkter. I kollektionen för SS20 integreras fiberinnovationen bomullshampa i varje plagg. Hampa kräver i allmänhet mindre vatten och färre bekämpningsmedel vid odling än konventionellt odlad bomull. Likt tidigare kollektioner, är alla plagg designade med ett framtida tänk om cirkularitet, vilket innebär att de kan återvinnas och ombildas till nya produkter när det finns möjlighet.

Levis' Wellthread vit hoodie
Levis' Wellthread gul t-shirt
Levis' Wellthread svart jeansjacka med brodyr

Hampan som blandas in i plaggen kommer från regnbevattnade hampväxter, vilket minskar vattenanvändningen ytterligare. Hampan behandlas sedan på ett sätt som mjukar upp fibern, vilket gör att den ser ut och känns precis som bomull. Dessutom har varje plagg applicerat Water<Less. En teknik som hjälpt Levi’s att spara mer än 3,5 miljarder liter vatten i efterbehandlingsprocessen sedan tekniken först introducerades för nästan ett decennium sedan.


Människor börjar verkligen förstå att deras val gör stor skillnad. Det finns en miljömässig och social inverkan kopplad till varje plagg du köper. Genom att köpa något som är designat med eftertänksamhet och tillverkat för att hålla, gör du ett mer hållbart val.

Una Murphy, Levi’s Senior Innovative Designer


I damkollektionen för Wellthread integreras bomullshampa i en rad fina Ribcage-modeller, en broderad Trucker och en serie T-shirts och hoodies. I herrkollektionen hittar vi bomullshampa i jeans-modellerna 502TM Slim Taper och en Standard Taper, Truckers, hoodies och T-shirts med print.

Levi’s Wellthread SS20 finns tillgänglig online samt i Levi’s Studio på Hötorget i Stockholm.
Relaterat material: Levi’s i samarbete med Justin Timberlake

Ett svar på ”Levi’s lanserar vårens kollektion för Wellthread bestående av bomullshampa”

Stängt för kommentering.