Rakning 

Rakning - Bulldog Original Shave GelBulldog Original Shave Gel

Rakning Musgo Shave CreamMusgo Shave Cream

Rakning - No Society No Drama Shave ButterNo Society No Drama Shave Butter

Cream, Butter och Gel
Vilken typ av produkt du väljer att använda vid rakning är högst personligt och styrs av faktorer som hårväxt, hy och resultat. Vi föredrar genomskinliga gels, tvålar eller rakkrämer. Rakskum är kul men passar bäst för slätrakning och är inget för precisionsarbete. Vi är trogna användare av Bulldogs Original Shave Gel gjord på naturliga ingredienser. Skonsam och mycket prisvärd. En ny bekantskap är NO SOCIETY och deras No Drama Shave Butter som utgör ett snyggt tillskott i badrummet.

Rakning - TRUEFITT & HILL WELLINGTON MACH3 RAZOR - HORNTruefitt & Hill Wellington Mach3 Razor i horn

Rakning - Baxter of California Chrome Plated Safety RazorBaxter of California Chrome Plated Safety Razor

Rakning - Rakapparat Philips Shaver Series 1000 S1110:04
Rakapparat från Philips Shaver Series 1000 S1110/04

Maskinellt eller manuellt
Hur du rakar dig beror såklart på skäggväxt, kroppsdel och vilket resultat du vill uppnå. Rakhyvlar är för många en typiskt tråkig grej att köpa och inhandlas gärna på närmsta matbutik på ren slentrian. Men det finns roligare alternativ. Säkerhetshyvlar är generellt väldigt snygga men kräver lite teknik. Något som de flesta däremot kan fixa är ett nytt handtag till sina rakblad. Tillverkare som Truefitt & Hill gör exempelvis superifna handtag i horn som fungerar med vanliga rakblad från Gillette.


Dr Dittmar skäggborste i päronträd

Rakning - Skägg- och mustaschsax från Sailor'sSailor’s skägg- och mustaschsax

Rakning - Rakspegel Åhléns
Rakspegel från Åhléns

Accessoarerna 
Det finns en uppsjö av tillbehör för alla typer av skägg och rakningsbehov. Vi har samlat tre som vi inte klarar oss utan. En skäggsax och en borste är två underskattade tillbehör som de flesta kan ha nytta av, även vi med korta skägg. Borsten snyggar till skägget i växtriktningen och ger ett välgroomat intryck. Med saxen klipper du med fördel bort skäggstrån eller hår som är bångstyriga och växer lite som de vill, exempelvis i mustaschen. En rakspegel är det perfekta sättet uppnå den snyggt rakade käklinjen. Vänd på den och du har en förstorande effekt perfekt för grooming av exempelvis ögonbryn.

Rakning 

Join the discussion One Comment