future garbage by FUTURE GARBAGE Who runs the world

future garbage by FUTURE GARBAGE Help trapped in sweatshop

future garbage by FUTURE GARBAGE denim jacket

future garbage by FUTURE GARBAGE Child Labour Couture

future garbage by FUTURE GARBAGE Fuck me for my garbage

future garbage by FUTURE GARBAGE 100 % off

future garbage by FUTURE GARBAGE är ett konceptuellt konstprojekt som omkullkastar praxis inom modebranschen för att göra satir av dess mörka sidor. Genom att ta skräp (bortkastade kläder, second-hand) och ge det ett nytt syfte som framtida skräp (nya kläder som ses som coola just nu men som så småningom kastas igen) skapas “mode” som kommenterar baksidor av modeindustrin. Varje plagg är unikt, tillverkat för hand och levereras med sin egen “propaganda” (parodier på särskilt pretentiösa modeannonser) som på ett provokativt sätt utforskar frågor som dåliga arbetsmiljöer, slöseriet med snabbt mode som slängs, manipulativ marknadsföring och ytliga uttalanden från modevarumärken.

future garbage by FUTURE GARBAGEs första kollektion finns nu tillgänglig här.