Hestra Bespoke Service ger dig möjligheten att beställa handskar gjorda för dina händer. Få saker är lika tillfredställande när det kommer till kläder som att få dem uppsydda och tillverkade utifrån den egna kroppen och preferenser om material, passform och uttryck. Att få sina egna handskar kräver en hel del arbete och tar åtta till tio veckor. Nedan kan du följa den relativt långa med samtidigt roliga vägen till ett par skräddarsydda handskar av högsta kvalitet. Tjänsten finns tillgänglig i Hestras butik på Norrlandsgatan 12 i Stockholm. Här kan du läsa mer om tjänsten och boka tid.

Hestra Bespoke Service 3Steg 1 Måttagning
Måttagning är det första steget i att tillverka ett par egna handskar. På plats i Hestras butik i Stockholm, vägleder handskmakarna Anton och Niklas Magnusson bland modeller, foder, typ av sömnad och övriga detaljer.

Hestra Bespoke Service 2Steg 2 Mönstertillskärning
Efter måttagning tillverkas dina unika mallar i Småland utefter dina mått och val av modell. En provhandske tas fram i Hestra av Anton eller Niklas och sys och färdigställs av de skickligaste hantverkarna i ett handskmakeri i Ungern.

Hestra Bespoke Service 5Steg 3 Provhandsken
Efter ett par veckor sker en första avprovning i Hestras butik i Stockholm för eventuella justeringar till en perfekt passform. Under besöket väljer du skinn och göra dina färgval.

Hestra Bespoke Service 1Steg 4 Tillskärning
Den personliga pappmallen justeras enligt provhandsken innan Hestra väljer ut det perfekta skinnet för dina handskar. Dina mallar arkiveras om du önskar beställa fler handskar. Efter att materialet förberetts skärs de rätta delarna ut på plats hos Hestra och sys upp i Ungern. Handskarna pressas, stryks och poleras innan de är redo för leverans. 

Hestra Bespoke Service 4Steg 5 Leverans
Dina handskar är färdiga! Efter en sista kvalitetskontroll får du tips och råd kring hur du bäst tar hand om dina nya handskar för att de ska få ett långt liv.

 

 

 

Inte tid att vänta? Här är tre favoriter från Hestras urval av Table Cut, deras allra finaste färdigsydda handskar.

Sämskgarvad hjortnubuck fodrad med cashmere

Hestra Peccary handsewn lambskin lined handskar table cut

Lammpälsfodrad peccaryhandske

Hestra Hairsheep Handsewn silk button handskar table cut

Tillverkade helt för hand med sidenfoder