Kategorier
Fashion Mode

Marimekko co-created

Marimekko co-created svart t-shirt
Marimekko co-created vit t-shirt

Under 2021 fyller det det finska designhuset Marimekko, känt för sina konsttryck, 70 år. Som en del av jubileumsåret har Marimekko bjudit in utvalda kreatörer från hela världen för att tolka varumärkets unika designspråk och filosofi. Resultatet är Marimekko co-created, fyra kapselkollektioner i begränsad upplaga.

Den första kollektionen är döpt till The Art of Printmaking Collection. Den har skapats i samarbete med de finska prisbelönta formgivarna Antti Kekki och Matts Bjolin. Den nya kollektionen kombinerar ikoniska Maija Isola-tryck, minnesvärda citat från Marimekkos grundare Armi Ratias samt arkivfotografier från tre decennier.

Kapselkollektionen innehåller både ready-to-wear och hemartiklar. Marimekko co-created landar i butik vecka 5 2021.

Marimekko co-created svart skjorta
Marimekko co-created filt
Marimekko co-created långärmad t-shirt
Inabo gör tofflor du kan bära med stolthet

2 svar på ”Marimekko co-created”

Stängt för kommentering.