Kategorier
Fashion

Didriksons tolkar sitt arv med den limiterade anoraken Julius

Anoraken Julius
En jacka med inbygd ryggsäck från Didriksons
Anoraken Julius från Didriksons vårkollektion för 2020 har en avtagbar väska på ryggen.
Didriksons vårkollektion 2020
Närbild på anoraken Julius från Didriksons

Didriksons grundare Julius Didrikson föddes 1881 som ett av åtta barn i en fattig fiskarfamilj i Grundsund på den svenska västkusten. Julius var en innovatör med stor passion för uppfinningar och kreativa lösningar. Tillsammans med sin fru Hanna hittade han ett sätt att tillverka vattentäta plagg i en tid då människor ofta dog till havs på grund av dåliga kläder. De började behandla kläder genom att stryka vax på ytan vilket gjorde dem vattentäta. Succén var ett faktum.

Den kommande kollektionen hämtar inspiration från Julius Didrikssons brinnande intresse för innovation. Plaggen är fortsatt funktionella men också urbana i jordnära toner hämtade från varumärkets historia.

 I centrum för vårkollektionen står anoraken Julius. Anoraken är Didriksons tolkning av hur Hanna och Julius passion för innovation skulle ta sig uttryck om de levt idag. Anoraken har en rad praktiska funktioner så som en avtagbar ryggsäck, vattentäta dragkedjor och dolda innerfickor. Den snygga jackan är tillverkad av återvunnen polyester, ekologisk bomull och Galon®. Jackan är helt vattentät tack vare en unik konstruktion som sammanfogar de olika materialen på ett sätt som inte tidigare varit möjligt. Fodret på jackan är färgat med en så kallad Solution Dye-teknik. En teknik som sparat 25,3 liter vatten jämfört med om den infärgats på traditionellt sätt. På anoraken återfinns namnet Dixon, en signatur som Julius själv använde sig av i olika sammanhang.

Anoraken Julius från Didriksons kommer att säljas i endast 150 exemplar.

Collage från DidriksonsNjut av naturen med Fiskars x Maria Korkeila

Ett svar på ”Didriksons tolkar sitt arv med den limiterade anoraken Julius”

Stängt för kommentering.