Kategorier
Uncategorized

Weekday By

Under december släpper Weekday tre små kollektioner tillsammans med tre olika kreatörer. Varje kreatör har fått sitt arbete tryckt på överdelar från Weekday och de släpps under tre torsdagar i december. Kreatörerna Weekday har valt att jobba med är fotografen Eva O’Leary, konstnären Jessy Kanda och fotografen Märta Thisner

Weekday Made By kommer finnas tillgängligt i utvalda Weekdaybutiker runt om i Europa. Butiker som får in Weekday By finns i Berlin, Paris, Zurich, Köpenhamn, Amsterdam, Antwerp, London (Shoreditch), Stockholm (Götgatan 21) och Göteborg (Kungsgatan 46).

Eva O’Leary är en konstnär som främst jobbar med fotografi och videografi. Mycket i Evas arbeten visar hur överenskomna normer ofta fungerar som en metod för kontroll av samhället. Evas tryck kommer att finnas till försäljning den 5 december.

En konstnär vars arbete använts av bl.a. Björk, FKA Twigs och Arca är Jessy Kanda som med sina moderna surrealistiska gotiska verk har skapat sig ett namn. Samarbetet med Jessy Kanda släpps den 12 december och kommer förutom en t-shirt och en hoodie innehålla konstnärens signerade print.

Stockholms baserade Märta Thisner har fotograferat sin vänskapskrets i över 15 år. Resultatet av samarbetet kommer finnas i butik den 19 december och innehåller signerade fototryck samt en t-shirt och hoodie med Märtas konst.


Mer Weekday: Weekday x Lee Made in Unity

Ett svar på ”Weekday By”

Stängt för kommentering.