Jacquemus lanserar herrkläder

Jacquemus lanserar herrkläder

Den extremt hypeade modedesignern Simon Porte Jacquemus börjar göra herrkläder. Avslöjandet kom i slutet på Jacquemus damvisning under Paris Fashion Week när designer kom utspringandes i en brun hoodie med texten ‘New Job L’Homme Jacquemus’ på bröstet. Inför visningen använde han sig av hashtagen #newjob på Instagram vilket fick modebranschen att spekulera i om Jacquemus skulle lämna sitt jobb på det egna varumärket för exempelvis Versace eller Céline. Istället lanserar han en linje för män som kommer premiärvisas under Paris herrmodevecka i juni.

“I didn’t do men’s until now because I didn’t feel the need to do men’s and I couldn’t imagine it. I fell in love and I started to imagine that the Jacquemus man exists. I did Jacquemus women’s for my mother, and while I’m not saying that the men’s collection will be all about my boyfriends, it will still always be a love story.”

Jacquemus lanserar herrkläderPhoto: Giovanni Gianonni/WWD