Peak Performance presenterar WHITE NOISE 6

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 9

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 2

 

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 14

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 12

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 7

 

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 1

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 5

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 8

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 11

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 16

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 4

 

Peak Performance Frost Down Jacket

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 10

Peak Performance presenterar WHITE NOISE 13

Peak Performance har tillsammans med sin dunleverantör Allied Feathers & Down skapat en ny slags dokumentär om klimatförändringar, döpt till WHITE NOISE. Baserat på en gemensam oro över planetens välbefinnande har de tillsammans med musikern och modellen Clinton Van Arnam besökt Antarktis för att lyssna, studera, iakktta och spela in ljud från de smältande glaciärerna. Arktiska och antarktiska klimatologer har studerat glaciära sönderfall och resultaten är skrämmande. Ljuden av att isen spricker och smälter beskrivs som skrik.

För att skapa dokumentären WHITE NOISE har de jobbat med ledare inom vetenskapen. De har samlat in visuell data samt ljuddata i årtionden för att ompröva hur den traditionellt paketeras och presenteras för media.

Filmen WHITE NOISE följer Los Angeles-musikern, Clinton Van Arnam på en upptäcktsresa som blir både personlig och poetisk. Han befinner sig i ett samhälle som överges på grund av stigande kustvattnen och hemsöks av klimatförändringarnas ljud och visuella inverkan. Vid de tillbakadragna glaciärerna fångar och tolkar han isens röster när han bygger deras viskningar, skrik och monologer till ett skrämmande vackert rekviem. Se filmen här.

 

 

 

Peak Performance Ski Back Pack 2