Kategorier
Mode

Intervju; Vännerna bakom succéföretaget TRIWA firar 10 år av transformation

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]

För 10 år sedan startade de fyra vännerna Harald, Ludvig, Tobias och Didrik TRIWA. Vännerna ville bort från det då rådande sätt på vilket klockor presenterades, förknippat med status och mahognyskåp. TRIWA är en akronym för Transform the Industry of Watches, vilket ända sedan starten varit kärnan i företaget och i företagets sätt att jobba. Genom att göra klockor mer tillgängliga och hitta nya distributions- och marknadsföringskanaler fick TRIWA från start mycket dragkraft på den skandinaviska marknaden. Ett decennium senare har TRIWA sålt över 1 miljon klockor och har 3 000 återförsäljare över hela världen.

Med anledning av 10-årsjubileet har vi passat på att snacka med de fyra vännerna bakom TRIWA, som alla är kvar i företaget. Och ja, de är fortfarande vänner.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text]Skultuna TRIWA klocka[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]Birch Klinga Steel klocka från TRIWA[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]
Varför just klockor?
Vi var fyra vänner som startade TRIWA. Vi var alla klockintresserade och såg hur klockan höll på att försvinna. Då, det vill säga 2007, tittade de flesta på sina mobiltelefoner för att kolla klockan och branschen hade inte anpassat sig. Därför såg vi potentialen i vårt lilla projekt som vi kallade TRIWA (Transforming the Industry of Watches).

Berätta om den kommande jubileumsklockan
Vi har utvecklat produkten något enormt sedan vi startade. Från starka färger i plast till där vi är idag. I jubileumsklockan kommer det att finnas referenser till alla delar av utvecklingen.

Stilförebilder?
För min egen del skulle jag nog säga Robert Redford eller Paul Newman. I jobbet när det kommer till klockdesign så tittar jag mycket på klassiska modeller, gärna 50- och 60-talsklockor då de var lite mer lekfulla. Sedan finns det alltid ett lager av enkelhet där vi plockar in inspiration från både arkitektur och möbeldesign.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][vc_column_text]Arctic Klinga klocka från TRIWA[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][vc_column_text]TRIWA Midnight falken black[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/4″][vc_column_text]Falken embroidered klocka från TRIWA[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]
Hur kommer det sig att TRIWA står sig i konkurrensen, vad är hemligheten?

Vårt bidrag är tydligare och viktigare idag än för 10 år sedan. I det segment som vi befinner oss i, det vill säga modeklockor, har vi ett unikt erbjudande där vi gör all design och produktutveckling här i Stockholm. Vi tar fram fyra släpp per år vilket gör att vi ständigt utvecklas. Allt vårt läder är också organsikt garvat och kommer från svenska Tärnsjö.

Vad händer nu? 
Vi kommer att fortsätta transformeras och utvecklas, branschen är mer spännande nu än den var för 10 år sedan.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]Klocka från TRIWA[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text]TRIWA armband bracelet Havana[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text]TRIWA Smokey Nevil klocka[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/3″][vc_column_text]TRIWA Stampd klocka[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]Det här är 10-årsjubilerande TRIWA
– Firar 10 år av transformation med en jubileumsklocka (släpps 17 oktober 2017)
– 1 miljon klockor sålda sedan start
– 3 000 återförsäljare på 30 marknader över hela världen
– 3 flaggskeppsbutiker (Stockholm, Hong Kong och nu senast i Tokyo)
– Grundades av fyra vänner som fortfarande är aktiva i företaget
– Största marknaderna är Japan, Sverige, Kina och Norge
– TRIWAs Creative Studio i Stockholm huserar 30 anställda[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]