Unisport 

Vilka är de snyggaste tröjorna i årets VM och vilka är de största trenderna? Vi har snackat med experten Jakob Michaelsen från Unisport som ser tre tydliga trender bland årets matchtröjor.

Unisport Spain-HomeSpaniens hemmatröja

Unisport - Germany-Home Tysklands hemmatröja

Unisport Mexico-Home Mexicos hemmatröja

Trend 1 – Retro med historiska referenser
– Retro är väldigt populärt i år och vi kan se att många lag har grävt i sin historia för att ta tillbaka guldkornen. Det klarast lysande exemplet är Tysklands hemmatröja som är en monokrom version av den klassiska tröjan från VM i Italien 1990. Ett annat klassiskt exempel är Sveriges tröja, där linjerna är inspirerade från 1988 och 1992 års tröjor, men i ett nedtonat och mer modernt mönster, säger Jakob Michaelsen.

Unisport France-HomeFrankrikes hemmatröja

Unisport Portugal-HomePortugals hemmatröja

Unisport England-HomeEnglands hemmatröja

Trend 2 – Moderna klassiker
– Nike sätter som vanligt prägel på mästerskapet med sina tröjor. Nike har alltid lyckats skapa moderna och klassiska tröjor utan onödiga dekaler och i år är inget undantag. En cool och enkel design gör att tröjorna är lätta för supportrarna att bära även utanför arenan. England, Frankrike, Belgien och Portugal är alla bra exempel att hålla ögonen på, fortsätter Jakob Michaelsen.

Unisport Russia-AwayRysslands bortatröja

Unisport Nigeria-Home
Nigerias hemmatröja

Unisport Brasil-AwayBrasiliens bortatröja

Trend 3 – Futuristiska målvakts- och bortatröjor
– När det kommer till målvakts- och bortatröjor har tillverkarna satsat på en mer futuristisk design. Nike har tagit fram ett par målvaktströjor för England och Spanien som sticker ut, men titta gärna också lite extra på Tyskland, Spanien, Brasilien och Ryssland som alla har futuristiska bortatröjor. En annan tröja som sticker ut internationellt är Nigerias tröja. Det är Nike som har skapat en unik design, där den vita hemmatröjan har en grön/vit zig-zag-design över bröstet. Tröjan är väldigt futuristisk, men har en koppling till 1994 års VM i USA, där Nigeria förlorade åttondelsfinalen mot Italien. Tröjan är extremt populär globalt och sålde slut på bara några minuter när den lanserades hos Unisport, avslutar Jakob Michaelsen.

Unisport